Begeleider Rachid glimlacht en knielt neer naast cliënt in rolstoel.

Waarom werken in de zorg?

Ontdek alle voordelen van Careflex 

Til je zorgcarrière naar een hoger niveau

‘Ik wil werken in de zorg en ben op zoek naar een zorgorganisatie die flexibiliteit, groei en een gezonde werk-privébalans biedt.’ Careflex staat klaar om jouw zorgcarrière naar nieuwe hoogten te tillen. Ontdek hoe onze unieke aanpak jou de vrijheid geeft om jouw rooster en nachtdiensten in de zorg te bepalen, jezelf te ontwikkelen en jouw passie voor de zorg te volgen. Kortom: werken in de zorg bij Careflex heeft diverse voordelen, wij vertellen ze je graag. 

1. Jij kiest zelf jouw vaste dagen en nachtdienst in de zorg

Wil jij werken in de zorg op vaste dagen? Of op de dagen die jou het beste uitkomen? Dat kan met de roostervrijheid van Careflex. Roostervrijheid houdt in dat jij zelf kan kiezen wanneer je (niet) werkt. Niet alleen kan jij zelf je vaste dagen kiezen, ook kan je kiezen of en hoeveel nachtdiensten je draait in de zorg. Bij de planning kan jij jouw wensen en behoeften aangeven, hiermee wordt veel rekening gehouden. Ook heb je altijd de mogelijkheid om diensten te accepteren of af te wijzen.

Bij Careflex zijn bijna alle diensten gekoppeld aan een zorgproject. Pak jij een project op? Dan moeten al alle diensten gevuld worden door het kernteam. Bij sommige projecten kan het zijn dat er nachtdiensten in de zorg bij komen kijken, dit krijg je altijd te horen voordat je ‘ja’ zegt tegen het project. Zeg je ‘ja’ tegen een project? Dan verwachten we dat je hier vol voor gaat.

Kortom, bij Careflex heb je veel eigen regie over je nachtdiensten in de zorg, of dat je liever overdag jouw uren maakt. Zolang jij maar je uren maakt. Een nulurencontract is ook mogelijk, dan hoef je geen rekening te houden met een standaard aantal uren.

Careflex Zorgprofessionals: passende begeleiding voor elke cliënt

2. De perfecte werk-privé balans  

“Ik wil werken in de zorg, maar met vaste dagen.” Bij punt één hebben we hier al iets over verteld. We gaan iets verder op ons roosterprogramma in. Bij Careflex kan je zelf je rooster indelen. Wanneer jij een vaste dag hebt met je gezin, of graag op dinsdag van 10.00 tot 12.00 gaat sporten, blok je jezelf vrij. Er worden dan geen diensten aangeboden voor die dag (of dat moment). Zo kun jij werken in de zorg combineren met een gezin. Ook word je niet gestoord als je vrij bent; vrij is bij ons echt vrij. Je kunt jezelf namelijk op ‘niet storen’ zetten. Dan word je door niemand gebeld over het roosterprogramma of met vragen over cliënten.

Verder nemen we veel van de randzaken weg die vaak bij de zorg komen kijken. Een van deze randzaken is de administratie. Als zorgprofessional kun je veel tijd kwijt zijn aan administratieve werkzaamheden waardoor er minder tijd is voor jouw cliënten. Bij Careflex nemen we de administratie over, zodat jij je kan focussen op het geven van de beste zorg. 

3. Binnen Careflex pak je diverse rollen op

Werken bij Careflex is een snelkookpan voor jouw professionele ontwikkeling. Door met verschillende doelgroepen binnen de complexe zorg te werken, doe je snel ervaring op. Omdat je afwisselt in projecten, kom je over de jaren veel verschillende casussen tegen. Tijdens elk project moet je opnieuw ontdekken wat de client nodig heeft. Jij helpt zorgorganisaties met duurzame oplossingen dankzij jouw expertise en frisse blik.

Bij Careflex heb je ruimte om je te ontwikkelen op professioneel gebied. Jij geeft aan waar jouw interesses liggen en op welke gebieden jij je wilt ontwikkelen. Daarna word je op de groepen gezet waarbij jij het hardste nodig bent. Hierbij koppelen we jou aan groepen die het beste matchen met jouw profiel, vaardigheden en natuurlijk jouw interesses. Zit er een doelgroep of woongroep bij die jij echt niet leuk vindt, ben je altijd vrij om deze projecten niet aan te nemen.

4. Focus op groei en ontwikkeling in de Zorg

Bij Careflex hebben we verschillende functies. In de basis begin je altijd als begeleider en kun je naast jouw functie verschillende rollen oppakken zoals trainer, coach en senior begeleider. Hiervoor bieden wij trainingen aan waarmee jij kan doorgroeien als zorgprofessional.

Je hebt een zorgmanager die zich ontfermt over jouw ontwikkeling en je ondersteund tijdens de dagelijkse werkzaamheden. Onze zorgmanagers staan ook op de werkvloer. Is er een keer een escalatie of loop je ergens tegenaan? Dan kan je zorgmanager zich goed in de situatie verplaatsen. Jouw zorgmanager is bekend met de groep en de cliënten en kan jou goed opvangen en meedenken in wat je nodig hebt.

Neem contact op met de zorgprofessionals van Careflex

Elk jaar heb jij met jouw zorgmanager een gesprek waarin jouw ontwikkeling aan bod komt. Samen kijken jullie naar relevante trainingen. Er zijn een aantal trainingen die je verplicht afrondt en daarnaast ben je vrij om trainingen te volgen die bij jouw interesses passen. Als je een bepaalde training wil volgen, wordt er een groepje van gelijkgestemden gevormd en wordt er in samenwerking met Ambinex een trainingsdag geregeld.

Ook kan je bij ons doorgroeien naar hbo. Wil jij weten hoe dit in elkaar zit? Neem dan contact op met jouw zorgmanager! Werk je nog niet bij Careflex maar, wil je dit wel én tegelijkertijd een hbo-opleiding volgen? Laat dit dan weten tijdens jouw sollicitatie. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Ik wil werken in de zorg!

Jij weet nu waarom je moet gaan werken in de zorg bij Careflex. Je hebt veel vrijheid over je rooster, kan doorgroeien naar verschillende rollen, je kan het werken in de zorg combineren met je gezin en kiest zelfs je eigen nachtdiensten in de zorg.

Wil jij meteen aan de slag en ben je benieuwd welke vacatures wij hebben open staan? Bekijk al onze vacatures, van begeleider tot Verzorgende IG. Wil je liever eerst wat meer informatie over Careflex? Dat kan natuurlijk ook! Neem contact met ons op. Je kan ons altijd bellen of mailen. Of vul het contactformulier in, dan beatwoorden we zo snel mogelijk je vraag.

Benieuwd naar het werken bij Careflex?
Lees onze artikelen & succesverhalen

Careflex begeleider in de zorgVolg de bbl zorg opleiding bij Careflex

Onze cultuur: vrijheid & verbondenheid

Bij ons werk je vrij en flexibel, maar je staat er niet alleen voor. Wij geloven in de kracht van eigen regie, maar weten dat je daar het meest van geniet als je het óók samen kunt doen. Bij Careflex combineren we de twee werelden van individuele vrijheid en gezamenlijke verbondenheid. Dat betekent dat we je alle ruimte geven, maar er tegelijkertijd voor zorgen dat je je bij ons echt thuis voelt. Zo blijven we door gezamenlijke activiteiten in contact met elkaar.

Ook staan we voor je klaar met intensieve begeleiding en persoonlijke aandacht. Zo kun je je zorgmanager altijd bereiken en gaan jullie minimaal vier keer per jaar met elkaar om tafel zitten om jouw ontwikkeling te bespreken. Werken in de zorg is topsport, en dat weten wij. Daarom doen we er alles aan om jou de ondersteuning te geven die je hierbij nodig hebt.

Meer over ons

Careflex helpt je groeien

Ook vinden we het belangrijk dat jij kunt blijven groeien. Hoe precies, dat bepaal je zelf. Bij ons kun je kiezen uit verschillende trainingen, intern of bij een van onze partners. Elke training staat gelijk aan een bepaald aantal punten; per dienstjaar vragen we je om 5 van zulke ontwikkelpunten te behalen. Zo stimuleren we jou om te blijven werken aan je eigen groei, en kun je er tegelijkertijd op vertrouwen dat hier ook genoeg tijd en ruimte voor is.

Wil je meer trainingen volgen? Ga je gang! Je kunt zelf kiezen waarin je je wilt ontwikkelen en hoe je dit wilt combineren met werk. Zo zorgen we ervoor dat jij kunt blijven leren en groeien op jouw manier.

Bekijk onze trainingen

Bbl-opleiding niveau 4 bij Careflex

Open sollicitatie

Wil jij meebouwen aan de beste zorg voor iedereen, maar weet je niet goed welke functie geschikt voor je is? Laat het ons weten! Graag zien we jouw open sollicitatie tegemoet, waarin je ons uitlegt wat je binnen Careflex wilt doen en waarom je bij ons past.