Terug naar overzicht

Careflexers aan het woord: hoe ervaar je jouw flexibele rooster?

We vinden het belangrijk dat onze medewerkers veel eigen regie hebben waar, wanneer en hoeveel ze werken. Dat klinkt goed, maar wat betekent dit in de praktijk? We vroegen een aantal Careflexers om hun ervaring te delen. 


"Als Careflexer bepaal je zelf hoe je jouw uren indeelt."

"Als Careflexer bepaal je zelf hoe je jouw uren indeelt. Ik kan ervoor kiezen om een periode vol te plannen met diensten en het daarna een tijdje rustiger aan te doen. Dat is allemaal goed, als ik aan het einde van de maand maar aan mijn uren kom." 

"Soms werk ik dan 50 uur in de week. Heel fijn als je even wat meer geld wil verdienen."

"Je krijgt je overuren uitbetaald waardoor je in korte tijd veel diensten kan aannemen. Soms werk ik dan 50 uur in de week. Heel fijn als je even wat meer geld wil verdienen. Wel moet je erop letten dat je ook rust inplant. Als je merkt dat jouw energieniveau laag wordt, kun je direct vrije tijd inplannen."  

"Als ik bijvoorbeeld over een maand op vakantie wil gaan, rooster ik mezelf vrij. Je hoeft niet maanden van tevoren vrij te vragen. Er zijn geen beperkingen rondom onbetaald verlof als ik meer vrij wil zijn. Dat geeft veel voordelen."

 

"Ik wil nergens aan vastzitten, dus ik heb een nulurencontract. Dat werkt superfijn voor mij.”

“Ik ben inmiddels met pensioen, maar ik werk nog graag in de zorg. Gemiddeld draai ik twee diensten per week en in het voorjaar ga ik graag een aantal weken op vakantie. Ik wil nergens aan vastzitten, dus ik heb een nulurencontract. Dat werkt superfijn voor mij.” 

"Ik geef zelf aan wanneer ik wel en niet kan werken."

“Normaal geef je jouw beschikbaarheid door en wordt er een rooster gemaakt. Bij Careflex geef jij per week aan wanneer je niet kan werken, de overige momenten kan de planning jou een dienst aanbieden. Projecten worden doorgaans ruim van tevoren ingepland en losse diensten op kortere termijn. Het is fijn dat ik mijn zorgrooster flexibel kan beheren. Ik weet nog goed dat toen de terrassen open gingen na de lockdown dat ik mezelf meteen vrij had gepland zodat ik weer van een biertje op het terras kon genieten."

 

"Ik zeg altijd, het werkt van twee kanten. Soms help ik hen uit de brand, soms zij mij."

Het vullen van mijn rooster gaat in goed overleg met de planning. Ik zeg altijd, het werkt van twee kanten. Soms help ik hen uit de brand, soms zij mij. Na een tijdje begint de planning je ook te kennen en weten ze jouw behoeften en wensen. Bij mij weten ze bijvoorbeeld dat ik erg flexibel ben, maar dat ik wel alles overleg met mijn vrouw. De planning heeft ook wel eens een kaartje gestuurd met 'Bedankt dat we jouw man mochten lenen!' Dat vond ik zo mooi.” 

"Ik merk dat deze combinatie mij mentaal en fysiek sterker heeft gemaakt.”

“De vrijheid die ik bij Careflex heb, past helemaal bij mijn leven als alleenstaande vader. Wanneer de kinderen bij hun moeder zijn plan ik mijn week helemaal vol met diensten. Als de kinderen de week erop bij mij zijn, neem ik rust en onderneem ik leuke dingen met ze. Ik merk dat deze combinatie mij mentaal en fysiek sterker heeft gemaakt.”

Ontdek Jefta's ervaringsverhaal over hoe hij co-ouderschap en werken in de zorg combineert.

Lees meer

Begeleider Rachid glimlacht naar cliënt in rolstoel - Careflex

"In loondienst bij Careflex heb ik nog steeds de lusten, maar niet de lasten."

Als alleenstaande vader vind ik vrijheid over mijn rooster en mijn werk-privé balans belangrijk. Andere zorgorganisaties konden me dat niet bieden, Careflex wel.  Als je voor een project in een kernteam geplaatst wordt, kan het zijn dat een cliënt echt op je rekent. Hierin stel ik mezelf flexibel op. Het is fijn om veel regie te hebben waarbij je diensten zelf kan goed- of afkeuren. Deze manier van flexibel werken in de zorg past perfect bij mij. Voorheen was ik zzp-er, maar ik vond het niet fijn om alles zelf te regelen, administratie te doen en er altijd alleen voor te staan. Nu heb ik een zorgmanager die voor me klaarstaat en een soort familie waar ik bij hoor. Bij Careflex zzp'en kan niet, maar in loondienst heb ik nog steeds de lusten, maar niet de lasten. Ideaal!"

Ontdek Rachids ervaringsverhaal over het werken bij Careflexer als voormalig zzp-er.

Lees meer