Doorgroeien in de zorg

Bij Careflex vinden we ontwikkeling belangrijk. Enerzijds zodat onze Careflexers kwaliteitszorg kunnen leveren binnen de complexe zorg. Anderzijds omdat we geloven dat voldoende doorgroeimogelijkheden zorgen voor werkgeluk.

Verschillende mogelijkheden

Wij helpen onze professionals dan ook graag doorgroeien in de zorg. Want als zij zoveel mogelijk voldoening en uitdaging uit het werk halen, komt dat de kwaliteit van de zorg ten goede. Bij Careflex kan je doorgroeien in de zorg op veel verschillende manieren. Zo bieden wij diverse trainingen en opleidingen aan én kan je doorgroeien binnen je rol als begeleider. Selecteer hieronder een kopje om snel naar de sectie te gaan die jou het meeste aanspreekt.

#1 Zet nieuwe stappen met onze trainingen  

Doorgroeien in de zorg? Dat kan met een breed aanbod aan trainingen. Deze bieden wij aan via onze partner Ambinex. Ambinex is ontstaan uit Careflex en weet als geen ander wat een Careflexer meemaakt en nodig heeft. Zij zorgen dan ook dat deze trainingen perfect passen bij het werkveld van een Careflexer. Een echt stukje maatwerk dus. Toch gebeurt het wel eens dat een Careflexer een training wil volgen die wij niet samen met Ambinex kunnen aanbieden. Voor deze trainingen wijken wij uit naar andere partners.

Zo kun je individueel verschillende (kortdurende) trainingen volgen, maar krijg je ook de verplichte trainingen in je trainingsweek of met je kwaliteitteam. Naast standaard trainingen bieden we ook verschillende unieke VR-trainingen aan. Met zulke mogelijkheden zorgen we ervoor dat jij kunt doorgroeien, nieuwe kansen kunt benutten en je geleerde vaardigheden op waardevolle wijze kunt inzetten. Ben je op zoek naar een training die niet onder ons aanbod valt? Ook dan helpen we je graag.

De trainingsweek van Careflex

Ga jij aan de slag bij Careflex? Een hoop van de benodigde trainingen krijg jij dan meteen. Zo geniet je van een vliegende start en maak je meteen goed kennis met Careflex en hoe wij werken! Na deze week heb jij alle tools in huis om de beste zorg aan jouw cliënten te geven. Elke Careflexer volgt een trainingsweek waar de verplichte trainingen inzitten. Ook kun je zelf een training aandragen.

In deze week komen sowieso de trainingen Wet- en regelgeving, Take care (de-escalerend werken): wat uit iemand met zijn gedrag, Insuline injecteren & diabetes zorg, ADL: nabijheid als basis voor dagelijkse zorg en Medicatieveiligheid. Dit wordt gevolgd met een dag casuïstiek en reflectie waarbij jij je geleerde vaardigheden test. Je leert kijken naar jezelf en draagt bij aan je ontwikkeling als professional.

Je ziet een trainer een weerbaarheidstechniek voordoen bij een deelnemer terwijl een andere deelnemer toekijkt.
Trainer Tessa zit aan tafel en is in gesprek met een deelnemer.

Verplichte trainingen volg je in kwaliteitsteams

Bij Careflex houden we van verbinding, met de cliënten als met elkaar. Daarom werken we met kwaliteitsteams. Wat houdt dit in? De kwaliteitsteams volgen verschillende trainingen (bijvoorbeeld Take Care, onze versie van de-escalerend werken en medicatietraining) en doen teambuildingactiviteiten met hun vaste en vertrouwde groep. Deze trainingen zijn verplicht en krijg je jaarlijks. Op deze manier kunnen ze ervaringen delen, van elkaar leren en samen de kwaliteit van zorg verbeteren. De trainingen die je volgt met je kwaliteitsteam zijn ook geschikt voor het behalen van de punten voor je SKJ- of BIG-registratie indien je deze nodig hebt. We kunnen je ondersteunen in het maken van de juiste keuze en helpen je met praktische begeleiding als daar behoefte aan is.

Individuele trainingen

Wil je meer trainingen volgen? Dat kan! Je kunt zelf kiezen waarin je je wilt ontwikkelen en hoe je dit wilt combineren met werk. Jij kan jouw wensen aangeven bij je zorgmanager, waarna wij een groep samenstellen voor de training.

Zo zorgen we ervoor dat jij op jouw manier kunt doorgroeien in de zorg. In samenwerking met onze partner bieden we verschillende trainingen aan. Deze trainingen worden op maat gemaakt voor Careflex zodat ze perfect aansluiten bij het werkveld waarin we ons bevinden: de complexe zorg.


Benieuwd naar onze trainingen? Dit zijn een
aantal trainingen uit ons aanbod!

#2 Doorgroeien in de zorg naar verschillende rollen

Bij Careflex kun je doorgroeien naar verschillende rollen. Deze kun je naast jouw werk als begeleider doen.

In deze video vertellen drie Careflexers over onze doorgroeimogelijkheden naar Senior Begeleider, Meewerkend Coach en trainer.

Wil jij nog verder doorgroeien? Dan kan je ook aan de slag als Zorgmanager.

#3 Gecertificeerde opleidingen

Bij Careflex kan je diverse gecertificeerde opleidingen volgen als jij wil doorgroeien in de zorg. Zo kan je jouw opgedane kennis direct in de praktijk brengen. Wij hebben opleidingen voor elk niveau beschikbaar!

Werken & leren: onze bbl-opleiding 

Heb jij een passie voor de zorg, maar nog geen diploma? Kom bij ons werken en leren! Vanuit Careflex bieden we de leerwerktrajecten Maatschappelijk Zorg en Sociaal Werk (mbo-niveau 4) aan. Tijdens deze opleiding combineer je studeren met werken, waardoor uitgroeit tot een echte zorgprofessional en Careflexer. Tijdens je studie werk je al met verschillende cliënten en instellingen en krijg je extra vakken, kennis en kunde mee die alle Careflexers bezitten. Denk aan werken met specifieke doelgroepen, de-escalerend werken en onbegrepen gedrag. Kortom, in een korte tijd doe je een heleboel ervaring op en geef je je zorgcarrière een vliegende start.

Ontdek onze bbl-opleiding 

Groei door naar het hbo

Heb jij een mbo 4-zorgdiploma, maar ben je nog lang niet uitgeleerd? Of ben jij een zorgprofessional die zich verder wilt specialiseren en verdiepen in het vakgebied? Dan ben je bij Careflex op het juiste adres. Wij moedigen voortdurende groei en ontwikkeling aan, dus je kan bij ons terecht voor je hbo-diploma de schoolbanken in. Of het nu gaat om het behalen van een associate degree (tweejarig) of een bachelor degree (vierjarig) in Social Work of Pedagogiek.

Tijdens het hbo-traject zit je niet in een klas, maar volg je het programma individueel. Dit betekent niet dat jij aan je lot wordt overgelaten. Naast je zorgmanager, die je bijstaat op de werkvloer, krijg je ook ondersteuning van een praktijkopleider vanuit Careflex. Die is bekend met het werk en jouw opleiding. Hier kan jij terecht met alle vragen die je hebt tijdens je studie.

Werk jij al bij Careflex en wil jij doorgroeien in de zorg aan de hand van een hbo-opleiding? Neem dan contact op met jouw zorgmanager! Wil je bij Careflex aan de slag en tegelijkertijd een opleiding volgen, laat dit dan weten tijdens jouw sollicitatie. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Werken als begeleider in de zorg bij Careflex

Doorgroeien in de zorg? Dat doe je bij Careflex! 

Ga jij aan de slag bij Careflex? Dan kan je op verschillende manieren doorgroeien in de zorg. Geniet van het diverse trainingsaanbod of duik de schoolbanken weer in!

Wil jij aan de slag of meer weten over de mogelijkheden? Neem dan een kijkje op onze werken bij pagina, hier kan je direct op een vacature solliciteren of het open formulier invullen.