Terug naar overzicht

Flexibel werken in de zorg: jouw ideale baan vinden

Bij Careflex kun je flexwerken in de zorg, geheel op jouw voorwaarden. Wij bieden een werkomgeving waarin jij zelf bepaalt welke diensten bij jouw leven passen. Lees verder om te ontdekken hoe flexibel werken bij Careflex eruitziet en welke voordelen het biedt.

Flexibel werken in de zorg? Dat kan bij Careflex

Bij Careflex kan je flexwerken in de zorg. Bij ons geef je zelf aan welke dagen jij vrij wilt zijn. Er worden dan geen diensten voor die dag aangeboden. Onze planners houden rekening met jouw wensen en behoeften voor werktijden. Ook heb je altijd de mogelijkheid om diensten te accepteren of af te wijzen. Als je een dienst toe hebt gezegd, ben je daar ook verantwoordelijk voor. Zomaar afzeggen is geen optie, want er wordt op je gerekend.  Wil jij meer weten over de voordelen van flexwerken in de zorg bij Careflex? Lees dan snel verder!

Maar hoe delen wij onze diensten verder in? Dit doen wij door de beste match te maken tussen Careflexer en cliënt. Jij wordt ingezet op basis van je vaardigheden en op de behoeften van onze cliënten. Hierbij hanteren we een reisbereidheid van een uur, zodat we altijd de beste matches kunnen maken.

Ondersteuning vanuit Careflex 

We vinden het belangrijk dat onze medewerkers veel eigen regie hebben over waar, wanneer en hoeveel ze werken. Door zorgprofessionals op deze manier in te roosteren, heb je een goede balans tussen werk en privé. Jij hebt tijd voor jouw hobby’s, wanneer jij die nodig hebt. Benieuwd wat onze Careflexers zoal doen in hun vrije tijd? Wij lieten een aantal Careflexers aan het woord.

Als flexwerker in de zorg ben je veel onderweg en werk je op verschillende locaties door heel Nederland. Hierbij blijft Careflex altijd jouw thuishonk. Bij Careflex ben je geen nummertje. Je geniet van persoonlijke aandacht en wordt ondersteund door jouw zorgmanager en de planning. Zij denken altijd met jou mee en spreken je regelmatig aan voor een gesprekje. Ook heb je jaarlijks een gesprek met jouw zorgmanager om jouw carrière en ontwikkeling in de zorg te bespreken. Hierbij is er ruimte om alles wat speelt op tafel te leggen. Op deze manier bieden wij ondersteuning en nabijheid aan onze medewerkers die werken met een flexibel rooster.  

Voordelen van flexwerken in de zorg:  

  • Jij hebt regie over eigen rooster. Deze kan je per week en maand zo indelen als jij wilt. 
  • Je overuren komen in een potje dat je kan laten uitbetalen wanneer je wilt. Maar ook kan inzetten als je een keer te weinig diensten hebt gedraaid. 
  • Wil je wat meer vrij zijn? Geniet van de mogelijkheden betreft betaald of onbetaald verlof.  

 

Een cliënt kijkt samen met een begeleider naar het dagprogramma

Nadelen van flexibel werken in de zorg: 

  • Vanuit verantwoordelijkheid en enthousiasme kan je op veel diensten ja zeggen, waardoor je merkt dat jouw energieniveau te laag wordt. Het is belangrijk hierin jouw grenzen te bewaken. 
  • Zorgprofessionals weten dat het soms nodig is om nee te zeggen, maar voelen een grote verantwoordelijkheid en schuldgevoelens richting hun cliënten. Als je hiermee zit, is het belangrijk om dit uit te spreken. 

Zo ziet flexwerken in de zorg bij Careflex eruit! 

Bij Careflex bieden we een flexibele werkomgeving. Hierdoor kun je genieten van een betere werk-privé balans, met tijd voor hobby's, vakanties, familie en vrienden, waardoor je de beste versie van jezelf kunt zijn en daarmee ook de beste begeleider voor jouw cliënten. Jij bepaalt steeds opnieuw welke diensten passend zijn in jouw leven.

Onze medewerkers worden gewaardeerd en gezien voor wie ze zijn, met warm contact met hun zorgmanager en ondersteuning vanuit het team. Met jouw team volg je de benodigde trainingen. We organiseren leuke uitjes om de verbinding te versterken. Waardering staat bij ons hoog in het vaandel, van kleine gebaren zoals persoonlijke bedankjes van managers tot waarderingsacties vanuit de organisatie zoals cadeautjes op de Dag van de Zorg.

Daarnaast werken we met een breed scala aan doelgroepen, wat zorgt voor variatie en snellere professionele ontwikkeling dan bij langdurige toewijding aan één groep. Dit is niet alleen goed is voor jouw ontwikkeling, maar je draagt ook bij aan het echt verschil maken in het leven van mensen met complexe zorgvragen. Flexwerken bij Careflex is dus niet alleen flexibel, maar ook betekenisvol en stimulerend voor jouw professionele groei.