Begeleider Rachid glimlacht en knielt neer naast cliënt in rolstoel.

Werken in de gehandicaptenzorg met Careflex

Leer hoe jouw bijdrage aan ons team het verschil kan maken in het leven van anderen en hoe Careflex jou hierin ondersteunt.

Aan de slag in de gehandicapten sector? Dat kan bij Careflex. Werken in de gehandicaptenzorg is uniek werk en ontzettend betekenisvol. Een van deze dingen die het werken zo uniek maakt, zijn de kleine geluksmomentjes die voortkomen uit werken met gehandicapten. Een glimlach of samen rustig een spelletje spelen. Hier haal je ontzettend veel voldoening uit. Jij maakt het verschil in het leven van de cliënt.

Het DNA van een Careflexer 

Careflexers pakken de meest complexe zorggevallen op, ook binnen de gehandicaptenzorg. Wij geloven daarbij dat moeilijke cliënten niet bestaan. Enkel cliënten die moeilijk verstaanbaar gedrag laten zien. Aan een Careflexer de uitdaging om te achterhalen welke behoeften daarachter zitten. Deze puzzel leggen is essentieel in het Careflex DNA. 

Cliënt wordt geholpen door begeleider om op te staan.

Dit is hoe jouw dag eruitziet als begeleider gehandicaptenzorg 

Als je aan de slag gaat in de gehandicaptenzorg is één ding zeker: geen enkele werkdag is hetzelfde. Je komt te werken op een woning en draait daar een dagdienst of een avonddienst. Tijdens deze dienst heb je veel 1-op-1 contact met de cliënten die daar werken, maar heb je ook ontzettend veel contact met je collega’s.

Een typische werkdag heeft iemand die in de gehandicaptenzorg werkt dus niet. Er is altijd een dagprogramma aanwezig, in de grote lijnen. Hier moet je je zoveel mogelijk aan houden maar, je moet ook ontzettend flexibel zijn. Tijdens dit werk moet je constant samenwerken met je cliënten en hun humeur goed in de gaten houden. Heerst er veel spanning? Dan moet je afwijken van het programma en de spanning eerst verhelpen. Een moment dat wel altijd vaststaat, is het gezamenlijke eet- en drinkmoment. Maar verder is het altijd een verrassing hoe jouw dag eruit komt te zien.

Goed je mannetje kunnen staan 

Kan jij dit al? Indien niet, geen enkel probleem. Tijdens het werken in de gehandicaptenzorg leer je dit in ‘no-time’. Goed je mannetje (of vrouwtje natuurlijk) kunnen staan is een essentiële eigenschap die jij moet beheersen in dit vak.

Jij bent namelijk niet de enige die er baat bij heeft. Jouw cliënten hebben er ook veel baat bij als jij duidelijk bent en de grenzen bewaakt. Het gaat vaak gebeuren dat jij ‘nee’ moet zeggen op leuke activiteiten, omdat dit beter is voor de cliënt. Je moet dus lastige keuzes maken, hierbij de gemoedstoestand van de cliënt in gedachten houden en doorzetten. Dit hoef je echter niet alleen te doen. Bij Careflex staat er altijd een team voor je klaar waarmee je kan sparren. Zoals je zorgmanager en je collega’s uit je kernteam.

Werken en leren gehandicaptenzorg 

Bij Careflex is er een duidelijk traject voor professionele groei en ontwikkeling voor iemand die nieuw is in de gehandicaptenzorg. Zoals een jaarlijks gesprek om de voortgang te bespreken en je (leer)behoeften te identificeren. Maar dat is lang niet alles. Er zijn diverse trainingen beschikbaar. Deze kunnen variëren van algemene vaardigheidstrainingen tot specifieke trainingen die passen bij de doelgroep, zoals epilepsietrainingen. Bovendien bieden we bij Careflex mogelijkheden voor het leren van gebarentaal, wat essentieel kan zijn bij het werken met bepaalde cliënten. 

Veel van het leren vindt plaats op de werkvloer zelf, waar je wordt blootgesteld aan verschillende teams en doelgroepen. Dit biedt een rijke leeromgeving waarin medewerkers hun vaardigheden voortdurend ontwikkelen en verbeteren. 

Doorgroei-vacatures in de gehandicaptenzorg 

Naast trainingen zijn er ook diverse doorgroeimogelijkheden beschikbaar voor medewerkers die zich willen ontwikkelen en hun carrière willen bevorderen. Dit kan betekenen dat ze extra verantwoordelijkheden op zich nemen of doorgroeien naar andere functies binnen de organisatie. Deze functies doe je naast je werk als begeleider. Een aantal functies waarnaar je kan doorgroeien zijn: Senior Begeleider, Meewerkend Coachen trainer.

Werken als Begeleider gehandicaptenzorg bij Careflex  

Naast veel bijscholing en doorgroeimogelijkheden onderscheiden wij ons als werkgever in de gehandicaptenzorg door nog een aantal andere unieke kenmerken waarvan jij profiteert als werknemer: 

  • Persoonlijke begeleiding: Medewerkers hebben een zorgmanager die klaarstaat om hen te ondersteunen en te begeleiden bij professionele en persoonlijke uitdagingen. 
  • Persoonlijke aandacht: Bij Careflex hechten we veel waarde aan persoonlijke aandacht voor onze medewerkers. Dit betekent dat er ruimte is voor individuele behoeften en dat onze medewerkers zich gehoord en gesteund voelen. 
  • Praktische ondersteuning: We bieden ook praktische ondersteuning, zoals leaseauto's of overnachtingsmogelijkheden. Een voorbeeld is dat er in geval van pech met de auto wordt gezorgd voor een passende oplossing. 
  • Collegialiteit en samenwerking: Samenwerking en collegialiteit zijn essentieel bij Careflex. Medewerkers kunnen op elkaar rekenen en weten dat ze kunnen vertrouwen op hun collega's. 
  • Flexibel: We bieden een hoge mate van flexibiliteit aan onze medewerkers, zo mag je jouw eigen rooster bepalen. Zo kun je genieten van de voordelen van flexibiliteit zonder de nadelen van zelfstandig ondernemerschap.

 

Bekijk onze vacatures gehandicaptenzorg

Werken in de gehandicaptenzorg is heel leuk en geeft je ontzettend veel voldoening. Wil jij ook aan de slag in deze sector? Dat kan zeker. Bij Careflex zijn wij altijd op zoek naar zorgprofessionals die ons team kunnen versterken. Of je nu net start in de zorg, of wil doorgroeien, we hebben allerlei opties voor jouw loopbaan als je wilt werken in de gehandicaptenzorg. Heb je vragen over onze vacatures gehandicaptenzorg? Neem dan contact met ons op, we beantwoorden ze graag!

Benieuwd naar het werken bij Careflex?
Lees onze artikelen & succesverhalen

Open sollicitatie

Wil jij meebouwen aan de beste zorg voor iedereen, maar weet je niet goed welke functie geschikt voor je is? Laat het ons weten! Graag zien we jouw open sollicitatie tegemoet, waarin je ons uitlegt wat je binnen Careflex wilt doen en waarom je bij ons past.