Terug naar overzicht

Zuidwester en Careflex Zorg Groep tekenen voor samenwerking

Een vernieuwde zorgovereenkomst

Na een aantal jaren van intensieve samenwerking tussen Zuidwester en Careflex Zorg Groep, wordt deze nu gecontinueerd en vastgelegd in een vernieuwde zorgovereenkomst. Voor Careflex wederom een belangrijke stap die gezet wordt ter bevordering van de continuïteit van zorg en hun manier van werken.

Afgelopen donderdag 5 maart tekende directeur Hans Dons van Careflex Zorg Groep B.V. tijdens het officiële tekenmoment de papieren om de samenwerking te bezegelen. Hans: “Uiteraard teken ik deze overeenkomst namens alle Careflexers die in verleden en toekomst een bijdrage leveren aan de zorgverlening bij Zuidwester. Wij zijn er trots op om deze weg samen in te gaan. Samen maken wij de zorg”.

Zuidwester tekende naast Careflex Zorg Groep, met nog 4 andere PNIL-leveranciers het contract. PNIL-leveranciers zijn bureaus waarvan Zuidwester personeel op tijdelijke basis inhuurt.

Waarom kiest Zuidwester voor deze samenwerking?

Sinds 1 januari 2020 beschikt Zuidwester over een intern uitzendbureau. Hier vallen ook de contracten met externe bureaus onder. Voorheen werkten zij met verschillende bureaus samen en hierdoor waren afspraken en tarieven soms onoverzichtelijk. Met de nieuwe vaste samenwerkingen komt hier verandering in. Marjan van de Wal, kwartiermaker intern uitzendbureau: “In samenwerking met Intrakoop zijn we een offertetraject opgestart. Uit een zorgvuldig voortraject zijn de uiteindelijke vijf bureaus geselecteerd: PIDZ Roosendaal, PRTD, Zeno, De Care4Group en Careflex Zorg Groep. Als organisatie zijn we heel blij met deze samenwerkingen.”

Door deze nieuwe samenwerking verwacht Zuidwester vanaf nu nog beter de juiste medewerker op de juiste locatie kunnen inzetten. Marjan: “Ik ervaar dit traject als een verdieping op de relatie tussen Zuidwester en de bureaus. Doordat we de afspraken hebben vastgelegd, kunnen we ervoor zorgen dat deze worden nageleefd. Uiteindelijk komt dit ten goede aan de kwaliteit van zorg.”