Terug naar overzicht

Ervaringsverhaal: zie dit als een kans en ervaring

Wie kan het beste vertellen over hoe het is om bij Careflex te werken? Juist, de medewerkers zelf! In verschillende ervaringsverhalen neemt een Careflexer je mee in zijn of haar ervaring. Vandaag deelt Irene de Bruijn haar ervaring. Irene de Bruijn is sinds een paar maanden aan het werk als begeleider complexe zorg bij Careflex. Na 4,5 jaar te hebben gewerkt als mentor/ visor in Boxtel besloot Irene op zoek te gaan naar een nieuw uitdaging, omdat ze voor haar gevoel niet datgene kon betekenen voor de jongeren waar ze naar verlangde. Via haar leidinggevende kwam ze in contact met Careflex. Lees hieronder de ervaring van Irene: kan ze bij Careflex weer doen waar ze energie van krijgt? Heeft ze die fijne werkomgeving waar ze beter haar grenzen kan bewaken? 

Het sollicitatieproces 

Het sollicitatieproces heeft Irene ervaren als zeer prettig en persoonlijk, ondanks het feit dat dit proces geheel online is gegaan vanwege corona. Hierdoor was ze na het eerste gesprek al gelijk enthousiast. Ze voelde dat er echt naar haar werd gekeken als persoon en niet als een poppetje op de werkvloer. Ze is dankbaar voor de ruimte die ze gekregen heeft om het huidige project netjes af te sluiten. Zo kon ze met een frisse start bij Careflex aan de slag! 

Werkgeluk 

Het leukste aan haar werk vindt Irene dat ze zichzelf op verschillende manieren kan inzetten. Het schakelen maakt haar creatief en ze vindt het een geschenk dat ze op zoveel verschillende plekken mag werken met steeds andere doelgroepen, werkwijzen en collega’s. Hierdoor leert ze veel, verbaast ze zichzelf soms en kan ze na het werk met plezier de deur achter zich sluiten. 

Een tip voor nieuwe Careflexers 

Een tip die ze graag mee zou willen geven aan nieuwe werknemers: “Zet jezelf ook centraal, net zoals Careflex dat doet. Ga vooral rondkijken, zie dit als een kans en ervaring die je voor altijd meeneemt. Ga hiervoor buiten je comfortzone, wees eerlijk naar jezelf en de mensen om je heen. Zeg eerlijk hoe je je dienst hebt ervaren.” Ze heeft zelf vaak het idee dat ze alles leuk moet vinden en alles gelijk moet kunnen, maar dat is niet zo en niet nodig.

Een spannend moment  

Soms is het wel spannend om naar een nieuwe plek te gaan, de neiging om alles enorm goed voor te bereiden is dan aanwezig. Zo spreekt ze bijvoorbeeld mensen aan die er al hebben gewerkt, leest websites en ervaringen door. Maar als ze eenmaal aankomt bij een dienst ervaart ze het zo anders, dat ze zich eigenlijk heeft drukgemaakt over dingen die er helemaal niet zijn. 

Wees eerlijk naar jezelf en de mensen om je heen.
Zeg eerlijk hoe je je dienst hebt ervaren.

- Irene de Bruijn - 

"Irene, als er toch iedere dag iemand van Careflex komt, kan jij dan elke dag komen? Je kan hier ook komen wonen, want we hebben nog een kamer vrij."

- Cliënt -

Altijd blijven leren 

“Nog meer vertrouwen op mezelf en mezelf minder druk maken voorafgaand aan een dienst.” Zodat ze blanco naar binnen kan stappen en de rust kan brengen die de cliënten verdienen.  

We zijn heel blij met jou Irene, dankjewel voor het delen van jouw ervaringsverhaal. Ben jij ook enthousiast over werken bij Careflex? Bekijk onze vacaturepagina en kom bij ons langs.  

Onze vacatures