Trainer Tessa legt theorie uit voor een groep deelnemers die voor haar zitten.
Leestijd: 2 minuten
Terug naar overzicht

Ervaringsverhaal: positieve gezondheid

Bij Careflex reageren we niet op een ziekte of beperking, maar zetten we een betekenisvol leven van cliënten centraal. Dit doen we vanuit het concept positieve gezondheid. Op ons Kennisevent van vorige week deelde Careflex Opleidingsadviseur Tessa van Aalten kennis hierover. Positieve gezondheid gaat over mensen, hun veerkracht en hoe zij zin geven aan hun leven. Het draait om de gehele beleving van je eigen gezondheid. Tessa nam de deelnemers mee in hoe je mensen kan ondersteunen vanuit dit concept. Twee deelnemers delen hun ervaring van de presentatie:

Mirka Choinska: ‘’Positieve gezondheid sprak me door mijn interesses meteen aan. Ik vond het erg leuk en leerzaam. In je achterhoofd ben je steeds aan het nadenken over hoe je de theorie zelf kan toepassen in je eigen werk. Ik werk dagelijks vanuit positieve gezondheid om gezinnen die te maken hebben met verslavingen, motivatieproblemen en depressies te helpen. Het was een fijne manier om te reflecteren op mijn handelen.’’

Helma van den Berg: ‘’Ik koos voor positieve gezondheid, omdat het een onderwerp is waarmee ik veel bezig ben. Voor mezelf, maar ook voor opdrachtgevers in de zorg. Bij mijn werk maken we scripts, voice overs en animaties over verschillende onderwerpen zoals de Wet zorg en dwang en positieve gezondheid. De thema’s van deze presentatie spelen bij veel organisaties, dus het is fijn dat mijn kennis is opgefrist.’’

Positieve gezondheid is een breed begrip, ben je benieuwd hoe we hier binnen Careflex invulling aan geven?

Lees hier meer over onze training positieve gezondheid.

Positieve gezondheid